Jun 10 2016

Сумата на застрахователната полица ви изцяло зависи от рисковете, които Ви заобикалят

car insurance
Как точно да проверим точно колко внасяме за премийни вноски
Държавният застрахователен пазар още се развива, като даже и в конкретни условия на криза се отчита увеличаване на премийните приходи както при общото, така и при застраховка живот. Може би обаче споменатото означава, че финансовата култура на потребителите в държавата ни е увеличена? Реално може и да е по този начин. Истина е обаче, че много от българите си закупуват застрахователни полици при условие, че няма някакъв друг избор. Докато карате без валидна Гражданска отговорност примерно, рискувате не само тежко нарушение, но и да ви отнемат шофьорксата книжка. А ако успеете да накарате някаква банка да ви заеме кредит, може спокойно да се простите с вашите мечти, в случай, че не направите застраховка на заложеното си имущество, или доброто здраве и бъдещите си приходи. Българите, които не са принудени от някаква конкретна неприятна ситуация дори рядко прекрачват прага на застрахователен агент. Мнозина са точно тези, които през целия си живот нито веднъж не са си купували застрахователна полица.
Повечето семейства са убедени, че, докато едва намират средства да изплатят домашните си сметки, е лукс да обмислят за допълнителните разноски по застраховане на имуществото или здравето си. Само една от основните причини да се очакват големи премийни вноски е, че те не са наясно с действията на застрахователните дружества и методите за изчисляването на крайните цени. Винаги, когато прави с Вас договор, главен фактор се появява като водещ за компанията – риска, които се поема. Понякога той може да е адски висок, че реално не можете да си закупите полица на каквато и да е крайна цена. Например, в случай, че живеете в район, застрашен от много наводнения, е изключително вероятно абсолютно никоя застрахователна агенция да не желае да включи къщата ви срещу настоящата реална опасност.
От друга страна, ако фирмата прецени, че този риск, свързан с договора Ви е незначителен, вноските, които дължите да са много ниски, и лесно да си ги позволите даже и с минималния си бюджет. Но как застрахователните компании калкулират опасността при различните продукти и услуги? Макар че са установени все повече индивидуални различия, основно има някои главни правила, към които се придържат членовете на този сектор по целия свят.


Jun 9 2016

Украсяване за стая – направи си самостоятелно

home decoration
Всеки знае как дори една малка промяна на стена (малка снимка, картина и може би дори стенен часовник) може да промени изгледа на абсолютно цялото помещение. Искам да ви кажа един много лесен метод да си направите чудесна стенна украса. Украса, която не може спокойно да си закупите от магазините, но която ще предизвика погледите на Вашите гости и ще допринесе усмивки в близките Ви.
Какво ще е нужно за изработката?
Вземете си едно парче чисто бял картон, голямо листо от стайно или на друго растение (с големината на картона), хартиено тиксо и спрей с цвят – златно, червено, синьо – следвайки цвета на интериора на помещението.
Но как се извършва настоящата хубава идея направи си самостоятелно? Не се притеснявайте, не е скъпо и никак трудно, имате нужда от няколко обикновени дреболии. И да Ви липсват, не са много скъпи.
Нанесете картона върху найлон или парчета вестник, да не се изцапа отдолу, докато използвате спрея. Използвайте хартиеното тиксо и залепете края на картона, създайте рамка. Поставете листо върху картона, дръжте го здраво и пръснете със спрея. Боята изсъхва и премахвате листото. Хубаво премахнете тиксото от хартия и изчистете останките от боя под него, ако има такива.
Готово! Поставете Чисто новата си красива картина в красива картинна рамка и имате свежа и много оригинална промяна за стена. Закачете я в кухнята, хола или където решите, че е удобно. Където и да я окачите, значително ще поднови стаята и всеки, влизащ в нея.
Бихте могли да се занимавате с децата, докато изработвате заедно с тях тази красива идея за къщата или да я сътворите като подарък за рожден ден примерно.


.