Сумата на застрахователната полица ви изцяло зависи от рисковете, които Ви заобикалят

car insurance
Как точно да проверим точно колко внасяме за премийни вноски
Държавният застрахователен пазар още се развива, като даже и в конкретни условия на криза се отчита увеличаване на премийните приходи както при общото, така и при застраховка живот. Може би обаче споменатото означава, че финансовата култура на потребителите в държавата ни е увеличена? Реално може и да е по този начин. Истина е обаче, че много от българите си закупуват застрахователни полици при условие, че няма някакъв друг избор. Докато карате без валидна Гражданска отговорност примерно, рискувате не само тежко нарушение, но и да ви отнемат шофьорксата книжка. А ако успеете да накарате някаква банка да ви заеме кредит, може спокойно да се простите с вашите мечти, в случай, че не направите застраховка на заложеното си имущество, или доброто здраве и бъдещите си приходи. Българите, които не са принудени от някаква конкретна неприятна ситуация дори рядко прекрачват прага на застрахователен агент. Мнозина са точно тези, които през целия си живот нито веднъж не са си купували застрахователна полица.
Повечето семейства са убедени, че, докато едва намират средства да изплатят домашните си сметки, е лукс да обмислят за допълнителните разноски по застраховане на имуществото или здравето си. Само една от основните причини да се очакват големи премийни вноски е, че те не са наясно с действията на застрахователните дружества и методите за изчисляването на крайните цени. Винаги, когато прави с Вас договор, главен фактор се появява като водещ за компанията – риска, които се поема. Понякога той може да е адски висок, че реално не можете да си закупите полица на каквато и да е крайна цена. Например, в случай, че живеете в район, застрашен от много наводнения, е изключително вероятно абсолютно никоя застрахователна агенция да не желае да включи къщата ви срещу настоящата реална опасност.
От друга страна, ако фирмата прецени, че този риск, свързан с договора Ви е незначителен, вноските, които дължите да са много ниски, и лесно да си ги позволите даже и с минималния си бюджет. Но как застрахователните компании калкулират опасността при различните продукти и услуги? Макар че са установени все повече индивидуални различия, основно има някои главни правила, към които се придържат членовете на този сектор по целия свят.


Comments are closed.

.