Подбор на акумулатор за кола и ел. батерия: 3-стъпки

Автомобилните акумулатори са електрически у-ва за съхраняване на ток, които превръщат енергията от съдединения в електрическа.

Основите на точно това как върши работа всъщност не са се променили доста в последните 70 години. Акумулаторите в леката кола притежават оловно-киселно количество; вид киселина, дори електролит, които отреагира с плочките лово вътре в батерията, да произвежда ел. енергия.
Не е изненадващо, че по-големият двигател разполага със нужда от много повече енергия, така че акумулатора ви е нужно да бъде оразмерена реално за автомобила. Автомобилите притежават много повече електрическо товарене от доста лаптопи, модули и аксесоари и може да имат нужда от ел. батерия с достатъчно мощ, да работят именно тези системи правилно. Ако сте сложили aкумулатори за леки автомобили, и те са доста малъки, за да отговори на всички потребности за мощ на автомобила, този проблем е възможно да доведе до проблеми в този автомобил.
Електролитът на акумулатора за колата, е изготвен от сяра и чиста вода. Щом акумулаторът се разрежда, положителните и отрицателно оловни плочи стават оловен сулфат, а химикалът загубва значителна част от сярната си киселина, като се превъща най-вече във чиста вода. Когато се зареди, отрицателната оловна плоча има състав на Pb и диоксид, и химикалът връща своята киселинност Трябва да сте много внимателни при работа с транспортни акумулатори, понеже оловната киселина, както и всички остатъци, намиращи се върху стените на акумулатора, са корозивни. Винаги имайте защита на очите и ръцете, щом работите с батерии.
Cranking усилватели е мярка на стартиращата мощност на батерията. Изберете си автомобилни акумулатори, които отговарят на препоръките на автомобила, като се консултирате с притежателя на магазина или прочетете в документа на автомобила.
Ако вие живеете в по-студен град, е важно какъв точно акумулатор за кола имате. В градуси значително под замръзване много електрически батерии могат да доставят единствено около педесет процента от своята цялостна мощ, тъй като х-кият прогрес в клетките на акумулатора всъщност може да се забавя и намаля.
Автомобилните батерии без добра поддръжка са деведесет процента от световния пазар днес, при съпоставка със старите батерии, където се нуждаят от мониторинг и редовно добавяне на дестилирана вода.
Каналите на акумулаторите се намират встрани на акумулатора или отгоре. Дръжте ги много чисти и без силна корозия за най-качествени показатели, като позлвате спирт за клеми и четка за чистене на клемите .
Другите съвети за авто батерия
Батерията на вашия автомобил е препоръчително да разполага с гаранция, при усложнения с акумулатора; Прегледайте това, преди да вземете нова батерия от магазин, друг от вашия собствен магазин.
В случай, че вече е изтекла застраховката на точно този акумолатор, тогава проверете размера преди да купите нов.
Монтирането на употребявани автомобилни батерии е възможно да бъде опасно. Купувайте чисто нови електрически батерии, когато е осъществимо.
Ако случайно акумулатора ви започва да се изтощава, започнете веднага да търсите замяна. Налице е по-голяма възможност да намерите добър моторен акумулатор, в случай, че закупите малко преди да е спрял да работи.
Новата лека кола нормално се нуждае от смяна на акумулатора след Три до Четири години.
Автомобилните батерии не се нуждаят от поддръжка. Трябва редовно ефективно да проверявате акумулатора си, за да я поддържате в правилна форма. Проверявайте автомобилните клеми, ел. кабелите и буксите чисти и с липса на силна корозия. Ползвайте телена четка и смес от хлебена сода, за да почистите абсолютно всички покрити замърсения и елементи по автомобилните клеми на батерията.
Редовно инспектирайте връзките на акумулатора. Уверете се, че кабелите и батерията са правилно свързани.


Comments are closed.

.